Turistinformation

Nyd natur og vand omkring Virksund. Du kan læse om nogle få turforslag nedenfor.

Har du behov for at komme længere væk så kan du tage bussen. Læs mere her

Spisesteder.

Maren og Trangmanden cafe i klubhuset.

Skipperkroen, overfor Virksund Camping.

Virksund Camping.

Hjarbæk Kro, 18 kilometer.

Diverse restauranter i Skive, 18 kilometer

Museum

Ulbjerg Traktormuseum, 5 kilometer

Tanghuset, 1 kilometer, på modsatte side af Virksund Dæmningen

Lykke Per, photo Credit:Rolf Konow[/caption]

Virksund, Ørslevkloster, Ulbjerg og Sundstrup har en fantastisk enestående natur. Du opfordres til at tage på opdagelse i området. Vidste du, at nogle af de flotte naturscener i Lykke-Per filmen er optaget omkring Virksund? Hvis du vil gå i Lykke-Pers spor så tag over til Tang huset på den anden side af Dæmningen. Herfra kan du se op på “Marens Patter” – to gravhøje på bakken, som er Sundstrups varetegn. De har gennem tiderne tjent som landkending for skibene på Lovns Bredning og Hjarbæk Fjord.

Herfra kan du begive dig op langs kysten til Ulbjerg, hvor du har en fantastisk udsigt ud over Lovns Bredning. I klart vejr kan du se over til Salling og området omkring Astrup Vig, hvor Jeppe Aakjær er født og opvokset.

Du kan besøge Tang huset og læse mere om Tangudvindingen i Virksund. I henholdsvis Skals og Gedsted fandtes to produktionsfirmaer, som bl.a. lavede tangmadresser. Du kan læse mere her. Du kan videre høre om, hvordan man også udvandt mergel fra området omkring Ulbjerg klint. Helt op i 50’erne var udlagt tipvognsspor i området til at fragte mergel væk fra området.

Hele baglandet af Virksund: Nordfjends, er et mekka af naturoplevelser og historie. Gå langs stranden mod Lykkedybet, følg stierne gennem enge og skov.
Besøg det smukke kloster: Ørslevkloster, der idag fungerer som refugium for digtere, musikere, og andre der har behov for tid til fordybelse. Gå på opdagelse i klosterskoven, med den berømte kvindsnapbøg 

Siden 1969 har bygningerne huset kvinder og mænd fra alle faglige og sociale baggrunde og med forskellige nationaliteter, der har produceret anselige mængder af arbejde i uforstyrrethed bag de skærmende klostermure. Der skabes og tænkes, og under det kreative hvælv finder ting deres form. Emnerne spænder vidt fra jura til musik og fra økonomi til litteratur. Direktører, studerende, kendte eller ukendte – alle med et arbejdsprojekt er velkomne til at benytte sig af rum og tid til at fordybe sig i og få udført et stykke arbejde.

Besøg seværdigheder i området

Få ideer og forslag til besøg, spisning og aktiviteter på denne side.

Rundt om Virksund

På begge sider af dæmningen findes gå og cykelstuier, som fører dig rundt i området. Fra havnen i Virksund kan du gå langs fjordkysten og nyde dyr og planter langsfjorden. Der er et fantastisk sceneri ud over Lovns Bredning og Ulbjerg klint. Turen rundt langs kysten til pumpehus og videre mod Hejskov er ca. fem kilomter lang. Hvis du vælger at passere landevejen mellem Virksund og Skive er det oplagt at gå videre rundt om Ørslevkloster Sø, så turen slutter på Virksund Havn. Turen er ca. otte – 10 kilometer. Stierne i området er afmærkede med farvekoder. Du kan læse mere om turene her.

Rundt om Ulbjerg klint

Gå over dæmningen. Gå langs kysten forbi Sundstrup. Der kommer et par Å udløb, hvor du skal hoppe eller passerer nogle af de udlagte bropassager. Omkring Ulbjerg Klint dukker de afmærkede ruter op. prøv og følge en af dem. Du kan læse mere om de forskellige ture her.

På cykel
Du kan låne en cykel ved klubhuset. Der findes en mountainbike-rute i Fjordparken, som sammenlagt er på 61 km. Ruten løber gennem de seks landsbyer i Fjordklyngen: Skals, Låstrup, Ulbjerg, Sundstrup, Skringstrup og Nr. Rind.

Ruten følger strande, skovveje, stier, markveje, grusveje og små asfalterede veje. Undervejs passeres mange forskellige naturtyper: Strand, skov, hede, marker og enge. Ruten består af et hovedspor, der kan køres af alle med en robust cykel. Ruten kan selvsagt deles op i mindre bidder, men den findes her.